Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ

                                      



Είναι κοινώς αποδεκτό, πως οι μικρές πατέντες και οι λεπτομέρειες  παίζουν σημαντικότατο ρόλο στο ψάρεμα. Έτσι και εμείς σήμερα σας παρουσιάζουμε τρεις σημαντικούς παράγοντες που θα οδηγήσουν τον ψαρά πιο κοντά σε μεγάλες επιτυχίες στο ψάρεμα.

 

 

 

ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΔΟΛΩΜΑΤΩΝ

Τα ψάρια δρουν εντελώς απρόβλεπτα, γι αυτό και ο ψαράς καλείται να είναι πάντοτε προετοιμασμένος και εξοπλισμένος με ποικιλία δολωμάτων. Το κάθε ψάρι έχει τις δικές του ξεχωριστές προτιμήσεις και αν δεν έχουμε το δόλωμα που επιθυμεί, τότε αρνείται πεισματικά να φάει οτιδήποτε άλλο κι αν φιλοτιμηθούμε να του προσφέρουμε. Ο σαργός για παράδειγμα, τσιμπά για ένα χρονικό διάστημα σε ένα δόλωμα, ενώ με το πέρας της ώρας αλλάζει επιλογές και απαιτεί κάτι διαφορετικό.



ΛΕΠΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Τα ψάρια είναι πολύ εξυπνότερα απ´οτι εμείς νομίζουμε. Πλέον κινούνται πολύ καχύποπτα και με προσεκτικές κινήσεις. Έτσι κι εμείς πρέπει να χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν πιο λεπτά εργαλεία για να καταφέρουμε να τα ξεγελάσουμε. Τα παράμαλλα μας πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο λεπτά και οι πετονιές που θα χρησιμοποιούμε να είναι 100% αόρατες ιδιαίτερα αν η θάλασσα που ψαρεύουμε είναι καθαρή. Τα περισσότερα ψάρια και κυρίως τα μελανούρια αλλά και οι μουρμούρες και οι σαργοί θα προτιμήσουν τον ψαρά με τα λεπτά εργαλεία παρά κάποιον άλλο που ψαρεύει με πιο χονδρό εξοπλισμό.



ΚΑΛΟ ΜΑΛΑΓΡΩΜΑ

Στις μέρες μας όπου ο αριθμός των ψαριών έχει μειωθεί σε σχέση με τα παλαιότερα χρόνια, απαιτείται η χρήση της μαλάγρας για να προσελκύσει τα ψάρια στο δόλωμα μας. Η μαλάγρα διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο στο ψάρεμα μας και μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω, προσελκύοντας ψάρια από αρκετή απόσταση να επισκεφθούν τον ψαρότοπο μας και έτσι να συλλάβουμε ένα αξιόλογο αριθμό από αυτά. 












 




Ψάρεμα στην Κύπρο

psaremakipros.blogspot.com






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου