Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΝΕ ΤΑ ΨΑΡΙΑ! ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ!

Ο μήνας Μάιος αποτελεί ένα απο τους μήνες που τα περισσότερα είδη ψαριών γεννάνε τα αυγά τους. Λαβράκια, τσιπόυρες και άλλα πολλά, εγκαταλείπουν λιμάνια, μαρίνες καθώς και τα βαθειά νερά με απώτερο σκοπό να εγκατασταθούν προσωρινά σε παραλίες για να γεννήσουν.



Ο ψαράς αυτή τη περίοδο καλείται να είναι προετοιμασμένος με τον κατάλληλο εξοπλισμό έτσι ώστε να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει μεγάλα ψάρια που πιθανώς να πιαστούν στο αγκίστρι του.

Τα ψάρια με το πέρας της ωοθέτησης τους, αρχίζουν να ψάχνουν απεγνωσμένα για φαγητό.

Θα δούμε είδη ψαριών να τσιμπάνε σε συνθήκες ήρεμης θάλλασσας που υπο άλλες περιστάσεις αυτο δεν θα γινόταν. Έτσι εφοδιαζόμαστε με όλα τα απαραίτητα εργαλεία που θα μας φανούν χρήσιμα. Προμυθευόμαστε και έχουμε πάντα μαζί μας διαφόρων διαμέτρων πετονιές, και αγκίαστρια σε όλα τα μεγέθη.

Αυτή η περίοδος που διανύουμε αποτελεί μία απο τις καλύτερες και πιο αποδοτικές εποχές για το αγαπημένο μας χόμπι, με οποιαδήποτε τεχνική.


Και ένα μυστικό!

Καλό θα ήταν αυτή τη περίοδο να μαλαγρώνουμε καλά την περιοχή που ψαρεύουμε έτσι ώστε εάν πετύχουμε κοπάδι με ψάρια, να το κρατήσουμε στην περιοχή και να μην απομακρυνθεί απο το σημείο που βρισκόμαστε!


Καλές ψαριές!










Ψάρεμα στην Κύπρο
psaremakipros.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου