Σάββατο 8 Απριλίου 2017

ΜΕΛΑΝΑ (ΜΕΛΑΝΟΥΡΙ): ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Η μελάνα αποτελεί ένα από τα πιο έξυπνα ψάρια αν όχι το εξυπνότερο. Πολλοί ψαράδες κυνηγούν την μελάνα όχι μόνο για τη γεύση της, αλλά και για τη δύναμή της που μαγεύει κάθε ερασιτέχνη ψαρά όταν βρεθεί στ'αγκίστρια του. Στο ψάρεμα της υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά που αν εφαρμοστούν σωστά, προσφέρουν αξιόλογα θηράματα.

                       

Δολώματα
Το αποτελεσματικότερο είναι το bigattini, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τροφή,
ακροβάτη, φαραώ κ.α.


Μισίνες (πετονιές)
H μελάνα ως ένα από τα πιο έξυπνα ψάρια, μπορεί να καταλάβει εύκολα τις μισίνες μας για αυτό καλό είναι να βάζουμε όσο πιο λεπτές γίνεται. Από 0,12mm ,ενώ αν υπάρχει θαλασσοταραχή και υπάρχουν μεγάλα ψάρια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μέχρι και 0,16mm. Το καλύτερο ύψος της αρματωσιάς μας είναι μεσόνερα προς πάτο.


Τόπος ψαρέματος
Η μελάνα συχνάζει κοπαδιαστά κυρίως σε βραχώδεις βυθούς, αλλά δεν θα τη βρούμε σε όλους. Αναζητήστε περιοχές όπου οι βράχοι σχηματίζουν κόλπο και μπασμώστε (μαλαγρώστε) καλά την περιοχή.


Κατάσταση θάλασσας
Φουσκωμένη με αφρό, να υπάρχει θαλασσοταραχή. Η μελάνα δεν είναι ψάρι που θα τσιμπήσει εύκολα με ήρεμες συνθήκες.


Tip!
Η μελάνα είναι τόσο έξυπνη που αν πιαστεί μία και την πιάσουμε με γυμνά χέρια χωρίς κάπoιο ύφασμα, εκκρίνει μια προειδοποιητική οσμή προς τις άλλες μελάνες. Με τα χέρια μας μεταδίδουμε αυτή την οσμή στο δόλωμα και πιθανό να μην τσιμπήσουν άλλες.


Ψάρεμα στην Κύπρο
psaremakipros.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου