Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

ΤΑ 3 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΑ ΔΟΛΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΕΦΑΛO:

Ο κέφαλος είναι ψάρι χωρίς δόντια. Την τροφή του δεν την δαγκώνει  αλλά την πιπιλάει και στο τέλος την ρουφάει. Το μικρό σχετικά αγκίστρι που μπορεί να καταπιεί με ευκολία και το μαλακό δόλωμα είναι το μέλημά μας.


1. Ζυμάρι
Το πιο συνηθισμένο δόλωμα μιας και το χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των ψαράδων. Αλεύρι και νερό μας κάνουν ένα εξαίσιο δόλωμα για αυτό το ψάρι, ενώ αν θέλουμε να το κάνουμε και πιο
δελεαστικό, καλό θα ήταν να βάζαμε μέσα του μυρωδικά όπως τηγανέλαιο, λάδι σαρδέλας ή διάφορα τυριά. Προσέχουμε πάντα να είναι μαλακό  ίσα-ίσα να στέκει στο αγκίστρι μας.

2.Ψωμί
Το πιο παραδοσιακό δόλωμα που εξακολουθεί να είναι πολύ αποδοτικό ιδιαίτερα στα πιο μεγάλα ψάρια του είδους. Προτιμάμε μαλακό και φρέσκο ψωμί, ώστε να ρουφάει το αγκίστρι με ευκολία. Παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι ψωμιού και το πιέζουμε στο αγκίστρι μέχρι να γίνει μπάλα.

3.Bigattini
Δόλωμα που χρησιμοποιείται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια από πολλούς ψαράδες. Με την κινητικότητα του προσελκύει όχι μόνο τους κεφαλους αλλά και πολλά άλλα ψάρια. Αγκίστρι κατά προτίμηση 18άρι και βάζουμε 2 ή 3 bigattini.



Ψάρεμα στην Κύπρο
psaremakipros.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου