Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

ΨΑΡΕΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΒΟΛΕΣ ΠΟΤΑΜΩΝ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Η φετινή χρονιά, ως πλέον πολύομβρη μετά από πολλά χρόνια, έχει ξαναζωντανέψει αρκετούς  ξεροπόταμους να κατέβουν ορμητικά στην θάλασσα. Πολλοί υποστηρίζουν πως το νερό που καταλήγει στην θάλασσα χάνεται, καθώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για φράγματα που ακόμη δεν έχουν υπερχειλίσει.
Λαβράκι ζυγισμένο 1,300g
Το νερό που πηγαίνει στη θάλασσα συμπαρασύρει μεγάλη ποικιλία τροφής, ιδιαίτερα
χρήσιμη για τα ψάρια. Καλό θα ήταν λοιπόν, αυτή την περίοδο να εκμεταλλευτούμε το ανεκτίμητης αξίας δώρο που μας προσφέρει απλόχερα η φύση και να επισπευτούμε μια εκβολή ποταμού για τις αλιευτικές μας εξορμήσεις.



Στις εκβολές ποταμών μπορούμε να βρούμε όλων των ειδών τα ψάρια, ιδιαίτερα όμως τα αρπακτικά. Καθώς τα μικρόψαρα πλησιάζουν τις εκβολές για αναζήτηση τροφής, τα μεγάλα αρπακτικά παραμονεύουν και επιτίθενται στα μικρότερα. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που πολλοί spinners επισκέπτονται συχνά τέτοιους προορισμούς.

Επιπρόσθετα, στις εκβολές των ποταμών που τα νερά είναι υφάλμυρα αρέσκονται να ζουν εκεί και να πολλαπλασιάζονται αρκετά είδη ψαριών.
Έτσι λοιπόν το νερό που καταλήγει στην θάλασσα, δεν θα μπορούσαμε να πούμε πως χάνεται, καθώς αυτό βοηθά το θαλάσσιο οικοσύστημα στην ομαλή λειτουργία του καθώς και εμάς τους ψαράδες στην αναζήτηση αξιόλογων θηραμάτων.




Τσιπούρα ζυγισμένη 955g





Ψάρεμα στην Κύπρο
psaremakipros.blogspot.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου