Κυριακή 2 Απριλίου 2017

ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΛΑΒΡΑΚΙΑ:Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΝΕ

Είναι κάποιες φορές, ιδιαίτερα αυτή την εποχή που διανύουμε όπου μπορούμε να διακρίνουμε στο νερό τσιπούρες, λαβράκια ή ακόμη και άλλα ψάρια τα οποία δεν τσιμπάνε ότι κι αν τους κάνουμε. Δοκιμάστε τα πάντα αν θέλετε, από σκουλήκια μέχρι τροφές και μισίνες νούμερο 0,12mm θα εξακολουθήσουν να κινούνται σαν να μην συμβαίνει τίποτα.




Ποιός ο λόγος άραγε;
Η απάντηση είναι απλή. Τα περισσότερα ψάρια αυτή την εποχή είναι γεμάτα αυγά. Πολλά είδη ψαριών έρχονται από τα βαθειά νερά ή βγαίνουν έξω από τις μαρίνες και τα λιμάνια με σκοπό να βρουν ένα ασφαλείς μέρος για να εναποθέσουν τα αυγά τους. Όσο έχουν αυγά στο στομάχι δύσκολα θα τσιμπήσουν, μιας και αισθάνονται ήδη πολύ φουσκωμένα και βαριά.

Πότε θα αρχίσουν να τσιμπάνε;
Όταν γεννήσουν και όταν η θερμοκρασία ανεβεί περισσότερο απ'οτι είναι τώρα. Αυτό το θέμα της γεννήσεως των ψαριών και του ξεκινιμού των τσιμπιών θα γίνει σύντομα μια ξεχωριστή ανάρτηση.


Τέλος, να σας πληροφορήσουμε πως πιάνονται τσιπούρες 700g περίπου που διέφυγαν από μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στην παραλία lady's mile στη Λεμεσό.



















Ψάρεμα στην Κύπρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου