Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΟ ΨΑΡΕΜΑ

Η θάλασσα ίσως να παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στο ψάρεμα μας, μιας και ανάλογα με την κατάσταση της, θα πάρουμε και τα ανάλογα ψάρια.                                                        
                                                      
   

 Απαραίτητη προϋπόθεση για μία πετυχημένη ψαριά είναι η θολούρα. Μ' αυτήν θα πάρουμε τα περισσότερα ψάρια μιας και αυτά ξεθαρρεύουν και τσιμπάνε ευκολότερα στα αγκίστρια μας. Ακόμα ένας λόγος που τα ψάρια στη θολούρα τσιμπάνε πιο λαίμαργα,
είναι διότι η μισίνα μας δεν γυαλίζει από τον ήλιο και δεν φαίνεται εύκολα με αποτέλεσμα μέχρι και τα πιο έξυπνα ψάρια όπως είναι η μελάνα και ο σορκός να τσιμπάνε χωρίς φόβο. Ακόμα, μπορεί μία μέρα με θολούρα να πιάσουμε πολλά ψάρια, ενώ την επόμενη που ξαναπάμε και είναι καθαρά τα νερά στον ίδιο τόπο και με τον ίδιο εξοπλισμό να μην πάρουμε ούτε τσιμπιά!

Αν η θάλασσα είναι καθαρή, μην περιμένετε και πολλά, εκτός αν τα ψάρια είναι πολύ πεινασμένα και η μισίνα σας να είναι μικρής διαμέτρου. Σε καθαρή θάλασσα, τσιμπάνε περισσότερο οι μούρμουροι και οι κέφαλοι.

Πιο κατω, τα περισσότερα ψάρια πιάστηκαν οταν η θάλασσα ήταν θολή, ενώ το τελευταίο λαβράκι πιάστηκε με καθαρή θάλασσα όπου και είχα παράμαλλο 0,16 mm.

                         











































Ψάρεμα στην Κύπρο
psaremakipros.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου