Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

ΣΟΡΚΟΙ (ΣΑΡΓΟΙ): ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟ ΨΑΡΕΜΑ ΤΟΥΣ+ 2 ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Οι σορκοί, είναι ένα ψάρι που πολλοί ψαράδες έχουν αγαπήσει τόσο για την υπέροχη γεύση του, όσο και την χαρά που δίνει σε όποιον τον ψαρέψει.


Η καλύτερη εποχή ψαρέματος τους, αποτελεί αναμφίβολα ο χειμώνας. Με την σταδιακή
αποχώρηση των περισσοτέρων λουομένων και τις χαμηλές θερμοκρασίες, οι σορκοί τσιμπάνε περισσότερο παρά σε οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου, ανάλογα πάντα με την περιοχή και τον τόπο ψαρέματος. Το ψάρεμα του δεν σταματά ποτέ να εκπλήσσει πολλούς ψαράδες.

Οι σορκοί, είναι ένα αρκετά ιδιόρρυθμο ψάρι όπως αναφέραμε και σε μία προηγούμενη  ανάρτηση που μπορείτε να δείτε εδώ.       

Μπορούμε να τους ψαρέψουμε με πολλές τεχνικές όπως εγγλέζικο, απίκο, surf casting κ.α. ενώ η θάλασσα πρέπει να είναι πάντοτε θολή. Αν ο καιρός είναι συννεφιασμένος και υπάρχει ασθενής βροχή, τα τσιμπήματα σίγουρα θα είναι περισσότερα. 


2 μικρά μυστικά

  • Πολλές φορές μόλις τσιμπήσει ο ένας σορκός τσιμπάνε και οι υπόλοιποι, ενώ μετά από λίγα λεπτά ή ακόμη και ολόκληρες ώρες μπορεί να κόψουν απότομα και έπειτα να ξαναρχίσουν.

  • Λέγεται από ορισμένους φίλους ψαράδες ότι εάν ένας μεγάλος σορκός πιαστεί και ξαγκιστρωθεί παράγει ένα προειδοποιητικό υγρό πως υπάρχει κίνδυνος και έτσι εξαφανίζονται όλοι. Δεν ξέρουμε σίγουρα αν όντως συμβαίνει, αλλά αρκετοί το στηρίζουν. 



Ψάρεμα στην Κύπρο
psaremakipros.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου