Το λαβράκι, αποτελεί αγαπημένο ψάρι πολλών ερασιτεχνών ψαράδων, τόσο για τη
δύναμη που έχει, όσο και για την υπέροχή του γεύση. Πάμε λοιπόν να δούμε
ορισμένες πληροφορίες που σίγουρα θα φανούν χρήσιμες για τους λαβρακοκυνηγούς.
Πότε ζευγαρώνει;
Όταν η θερμοκρασία κατεβεί στους 12°C περίπου, δηλαδή από
τις αρχές του Δεκέμβρη και
ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο.
ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο.
Που ζει;
Ζει σε όλα τα είδη βυθών. Όλα τα ψάρια του είδους
(μικρά και μεγάλα) μπορούν να συναντηθούν σε βάθη από 0,10μ. μέχρι και 90 μ.
Παράλληλα έχει ιδιαίτερη προτίμηση στα υφάλμυρα νερά ( εκβολές ποταμών,
λιμνοθάλασσες).
Σε τι κατάσταση πρέπει να βρίσκεται η θάλασσα για το
ψάρεμα του λαβρακιού;
Το λαβράκι φαίνεται να προτιμά την ταραγμένη και θολή
θάλασσα.
Πότε τρώει;
Έρευνες έχουν δείξει ότι καταναλώνει μεγάλες ποσότητες
τροφής κυρίως τον Μαιο, Ιούνιο και Αύγουστο.
Τι τρώει;
Μετά απο έρευνες που έχουν γίνει έχει διαπιστωθεί οτι
η βάση της διατροφής του αποτελείται απο καρκινοειδή και μικρά ψάρια όπως
αθερίνες, σαρδέλες κ.α. Σε λαβράκια μικρότερα απο 40εκ. η διατροφή αποτελείται από
διάφορα αμφίποδα.
Εκτός από το λαβράκι, αυτή την εποχή έχουν αρχίσει να
κάνουν έντονα την εμφάνιση τους και ορισμένα άλλα ψάρια όπως θα δείτε και στις
παρακάτω φωτογραφίες. Τα ψάρια αυτά τα αφιερώνω στον θείο μου Τάσο
Χατζηκωνσταντή που μένει στην Αυστραλία και επισκέπτεται συχνά την ιστοσελίδα
μας.
psaremakipros.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου