Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΝΤΑΓΗ ΖΥΜΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΑΠΙΚΟ (2)

Ψωμοτύρι (παραδοσιακό)

Το δόλωμα αυτό έχει επιτυχία σε όλα τα ψάρια και ιδιαίτερα στον κέφαλο και στην μελάνα (μελανούρι). Αν λοιπόν ο στόχος σας είναι οι κέφαλοι, αυτό το δόλωμα θα ήταν απο τα καλύτερα.


Συστατικά
Όλα τα είδη ψωμιών εκτός απο το πολυτελείας. Απο τα τυριά θα επιλέξουμε τα τρίμματα

Αναλογία

Κάθε ενα κιλό ψωμί, 200 γρ. τυρί.

Αποτέλεσμα εικόνας για κορα ψωμιου

Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε το ψωμί μας για να μουσκέψει. Μετά απο λίγα λεπτά και αφού διαπιστώσουμε οτι έχει βραχεί παντού, καθώς και στο εσωτερικό του αφαιρούμε την κόρα και το στύβουμε καλά μέχρι να φύγει οσο το δυνατόν περισσότερο νερό. Αφού ξεχωρίσαμε την ψίχα απο την κόρα, προσθέτουμε στην λεκάνη μας το τυρί. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ομοιογενής μάζα και το δόλωμα μας είναι έτοιμο για ψάρεμα.

Σημειώσεις και πληροφορίες
Επειδή χρησιμοποιούμε τυρί , μετά απο λίγη ώρα το μείγμα σκληραίνει. Αυτό σημαίνει οτι την πραγματική σκληρότητα θα την δούμε όχι την ώρα της κατασκευής αλλά μετά απο μερικά λεπτά.
Αν θα ψαρευτεί σε αγκίστρι ζυμώνουμε περισσότερη ώρα ενώ στη πραγκαρόλλα (σαλαγκιά) ελάχιστα  Στο αγκίστρι ίσως χρειαστεί και λίγο αλεύρι για να κρατιέται καλά. 


Ψάρεμα στην Κύπρο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου