Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΛΙΓΟΙ ΞΕΡΟΥΝ

Πέρα από τις μισίνες, τα παράμαλλα, τα αγκίστρια και τα δολώματα που σίγουρα παίζουν αρκετά σημαντικό ρόλο, αλλά το Α και το Ω στο ψάρεμα είναι να υπάρχουν ψάρια και να είναι μαζεμένα από κάτω μας, εκεί που ψαρεύουμε. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε μόνο με ένα τρόπο, το μαλάγρωμα.



Αρκετοί είναι οι φίλοι που παραλείπουν το μαλάγρωμα, είτε για οικονομικούς λόγους, είτε από αδιαφορία με αποτέλεσμα τα ψάρια που μαζεύονται από κάτω να είναι
περιορισμένα. Αν τα ψάρια είναι σκορπισμένα, μόνο η μαλάγρα είναι ικανή να τα φέρει κοντά μας. Σημαντικό επίσης στην μαλάγρα είναι κυρίως για να μαζεύει τα ψάρια και όχι να τα ταΐζει, ενώ καλό θα ήταν όταν πέφτει στο νερό να δημιουργεί νέφος για να το βλέπουν τα ψάρια και να μαζεύονται, ιδιαίτερα στους σορκούς και στους μούρμουρους.

Στο εμπόριο, μπορούμε να προμηθευτούμε αρκετά είδη μυρωδικών μαλάγρας, είτε υπό μορφή σκόνης, είτε υπό μορφή πολτού. (αλεσμένων ψαριών όπως σαρδέλα, γαύρος κ.α. που κατά το άλεσμα τους διατηρούν υγρά που προσελκύουν τα ψάρια.)


Τέλος, ορισμένοι φίλοι ψαράδες επιλέγουν ένα αποδοτικό γι'αυτούς ψαρότοπο και πηγαίνουν για 2-3 ημέρες ανάλογα και μαλαγρώνουν την περιοχή χωρίς να ψαρέψουν. Όταν λοιπόν αποφασίσουν να ψαρέψουν, τα ψάρια να είναι μαζεμένα και περιμένουν το δόλωμα να πέσει στο νερό.

ΚΑΛΕΣ ΨΑΡΙΕΣ!


                       

                        

Ψάρεμα στην Κύπρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου