Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά, ενώ η ζέστη έχει γίνει ανυπόφορη. Πολλοί ψαράδες ετοιμάζονται να πάνε διακοπές και θέλουν να πάρουν μαζί τους ένα μικρό καλάμι για ψάρεμα για να περνά η ώρα ευχάριστα τα πρωινά/απογευματινά.
Σ´αυτη την ανάρτηση θα αναφέρουμε 2 έκτακτα και εύκολα στην κατασκευή/εύρεση δολώματα που
μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στα ψαρέματα μας.
1) Ζυμάρι με σαρδέλα.
Υλικά
•1 κονσέρβα σαρδέλα
•1,5 φλιτζάνι αλεύρι
•θαλασσινό νερό
Εκτέλεση
Ανοίγουμε μια κονσέρβα με σαρδέλα και την λιώνουμε καλά σε ένα μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1,5 φλιτζάνι αλεύρι ,ανακατεύουμε καλά και βάζουμε θαλασσινό νερό ανάλογα με το ποσο θελουμε να σφίξει το ζυμάρι.
2) Κόκκινο σκουλίκι της άμμου
Σκάβουμε εκεί που σκάει το κύμα μόνο σε παραλίες που έχουν μέγεθος χαλικιών περίπου σαν ρύζι.
Εκεί θα βρούμε αυτό το θαυματουργικό σκουληκάκι που ξετρελαίνει τους μουρμουρους (μουρμούρα) καθώς και πολλά άλλα ψαρια. Δεν είναι τυχαία άλλωστε που ορισμένοι το λένε και ως μουρμουροσκούλικο.
Καλές καλοκαιρινές ψαριές!
Ψάρεμα στην Κύπρο
psaremakipros.blogspot.com
Σ´αυτη την ανάρτηση θα αναφέρουμε 2 έκτακτα και εύκολα στην κατασκευή/εύρεση δολώματα που
μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στα ψαρέματα μας.
1) Ζυμάρι με σαρδέλα.
Υλικά
•1 κονσέρβα σαρδέλα
•1,5 φλιτζάνι αλεύρι
•θαλασσινό νερό
Εκτέλεση
Ανοίγουμε μια κονσέρβα με σαρδέλα και την λιώνουμε καλά σε ένα μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1,5 φλιτζάνι αλεύρι ,ανακατεύουμε καλά και βάζουμε θαλασσινό νερό ανάλογα με το ποσο θελουμε να σφίξει το ζυμάρι.
2) Κόκκινο σκουλίκι της άμμου
Σκάβουμε εκεί που σκάει το κύμα μόνο σε παραλίες που έχουν μέγεθος χαλικιών περίπου σαν ρύζι.
Εκεί θα βρούμε αυτό το θαυματουργικό σκουληκάκι που ξετρελαίνει τους μουρμουρους (μουρμούρα) καθώς και πολλά άλλα ψαρια. Δεν είναι τυχαία άλλωστε που ορισμένοι το λένε και ως μουρμουροσκούλικο.
Καλές καλοκαιρινές ψαριές!
Ψάρεμα στην Κύπρο
psaremakipros.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου