Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Η ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΨΑΡΕΜΑ


Τα ψάρια δεν είναι τόσο άμυαλα όσο πολλοί θα ήθελαν να είναι. Με εξαίρεση τα ψάρια που διαφεύγουν κατά καιρούς από ιχθυοτροφικές μονάδες που είναι εντελώς απονήρευτα, τα υπόλοιπα ψάρια γνωστά και ως ''άγρια'' δεν ξεγελιούνται με τόση ευκολία.



Στόχος πάντοτε του ψαρά είναι να χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν πιο διακριτικά εργαλεία
όπως μικρούς φελλούς, λεπτής διαμέτρου μισίνες, μικρά βαρίδια κ.α.
Ψάρια που είναι αρκετά πονηρά, με το πρώτο άκουσμα της πτώσης ενός μεγάλου μολυβιού στο νερό, ή αν αντιληφθεί την χονδρή μισίνα στο παράμαλλο, όχι μόνο δεν θα δοκιμάσει το δόλωμα μας, αλλά θα απομακρυνθεί άμεσα από την ψαρεύτρα μας καταλαβαίνοντας πως στην περιοχή που βρίσκεται διατρέχει κινδύνους. 

Επιπρόσθετα, όταν η θάλασσα είναι καθαρή χωρίς κυματισμό, τα ψάρια είναι χίλιες φορές πιο επιφυλακτικά σε σύγκριση με μία θάλασσα φουρτουνιασμένη και θολή.
Στο ψάρεμα απίκο και εγκλέζικο καλό θα ήταν να αποφεύγουμε την χρήση περιττών αξεσουάρ όπως οι στριφταροπαραμάνες. Ακόμα, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το στριφτάρι ενώνοντας μάνα και παράμαλλο με ένα πολύ απλό και ασφαλισμένο κόμπο, ενώ αν κάποιος δεν γνωρίζει μπορεί να δει πολλούς εύκολους τρόπους δεσίματος κόμπου από το διαδίκτυο.






Ψάρεμα στην Κύπρο
psaremakipros.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου