Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΟΙΑ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΣΙΜΠΑΝΕ ΤΑ ΨΑΡΙΑ

Στο ψάρεμα, ακόμη ένα καθοριστικό στοιχείο για το αν θα τσιμπήσουν τα ψάρια είναι η ώρα που θα επισκεφθούμε τον ψαρότοπο.   


Ποια είναι λοιπόν η ώρα που τα ψάρια θα φάνε με όρεξη;
Τις περισσότερες φορές τα ψάρια τσιμπάνε νωρίς το πρωί (λίγα λεπτά πριν την ανατολή του ηλίου) ή και το απόγευμα (λίγα λεπτά πριν την δύση του ηλίου).

Αυτές είναι και οι ώρες που ο ψαράς θα πρέπει να βρίσκεται στην θάλασσα, έτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε αξιόλογο ψάρι που θα βρεθεί στο αγκίστρι του. Τα δύο αυτά κρίσιμα μισάωρα (πρωινού και απογεύματος) είναι και αυτά που τα ψάρια είναι πεινασμένα, δεν ξεχωρίζουν πολύ καλά ούτε μισίνες, ούτε αγκίστρια και έτσι μπορούμε να τα ξεγελάσουμε με περισσότερη ευκολία. Όταν ο ήλιος ανατείλει και η θάλασσα είναι καθαρή τότε οι μισίνες γυαλίζουν με αποτέλεσμα να είναι αρκετά ορατές προς τα ψάρια.

Βέβαια, αυτές οι ώρες μπορεί και να αλλάξουν αναλόγως τα ψάρια που κυνηγάμε και την εποχή που ψαρεύουμε. Για παράδειγμα εάν κυνηγάμε κέφαλους ή κουρκούνες, συνήθως θα πρέπει να περιμένουμε να ξημερώσει για τα καλά, αντίθετα, με τα λαβράκια ή τους σορκούς που τσιμπάνε στα σκοτεινά ή μόλις αρχίσει να χαράσσει.
Ακόμα, οι ώρες μπορεί και πάλι να διαφοροποιηθούν αναλόγως της εποχής που ψαρεύουμε. Το καλοκαίρι τις περισσότερες φορές τα ψάρια τσιμπάνε νωρίς το πρωί, ενώ τον χειμώνα μπορεί να δούμε άγρια λαβράκια να τσιμπάνε μετά τις 10:00π.μ.

Σύντομα, θα κάνουμε και μια ανάρτηση όσον αφορά το ψάρεμα κατά την διάρκεια της νύχτας.





Ψάρεμα στην Κύπρο
psaremakipros.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου