Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΟΛΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΠΟΥ ΨΑΡΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΨΑΡΙΑ

Τα ψαρια, όταν είναι νηστικά και ψάχνουν τροφή για να φάνε μπορούν να καταβροχθίσουν κυριολεκτικά ο,τι βρίσκεται μπροστά τους. Υπάρχουν όμως και ορισμένες φορές που τα ψαρια κάνουν αρκετές διακρίσεις ως προς το φαγητό που επιλέγουν να φάνε.
                                               Î‘ποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΒΟΥΡΙΑ
Πολλές φορές τα δολώματα που κρύβει μια παραλία που ψαρεύουμε, είναι και η πιο γνωστή τροφή
για τα ψαρια και επιλέγουν αυτή αντί για τα δολώματα που μπορεί να τους προσφέρουμε εμείς. Μερικά δολώματα της παραλίας είναι το κόκκινο σκουλικι, ο κάβουρας, διαφορα όστρακα, ζωντανά ψαράκια κ.α.

Αυτά που έχουμε προαναφερει είναι αρκετά γνωστά στα ψαρια και αυτά έχουν μάθει να τρώνε μόνα τους από τη φυση. Ψαρια ιδιορρυθμα όπως ο σορκος ή ο μουρμουρος μπορεί να είναι ανένδοτοι ως προς το να φάνε τα δολώματα που τους προσφέρουμε εμείς από το εμπόριο οπως ο ακροβάτης, ο αμερικάνος, η ζυμωμένη τροφή και να προτιμάνε τη ''ντόπια'' δική τους τροφή που τους προσφέρει η φύση.
Για αυτό τον λόγο λοιπόν, καλο θα ήταν να ψάχναμε για ορισμένα καβουράκια που είναι σε αφθονία σε όλες τις βραχώδεις ακτές της Κύπρου, για ορισμένες σωλήνες που αποτελούν κορυφαία δολωματα για όλα τα ψάρια, ή για ορισμένες ζωντανές γαριδουλες εάν στοχεύουμε σε μεγαλύτερα θηράματα.
Πάντα όμως μαζεύουμε με προσοχή και σεβασμό προς την θάλασσα. Μόνο όσα χρειαζόμαστε πραγματικά!




Ψάρεμα στην Κύπρο
psaremakipros.blogspot.com

1 σχόλιο: