Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΚΑΛΕΣ ΨΑΡΙΕΣ:



Ένας παράγοντας που παίζει αρκετό ρόλο στο ψάρεμα μας είναι ο μπασμός (μαλάγρα).  Δηλαδή που
ρίχνουμε κάτι σαν μυρωδιά στην θάλασσα για να μαζεύονται τα ψάρια εκεί που ψαρεύουμε. Σημερα θα σας δείξω ενα εύκολο και αποτελεσματικό τροπο κατασκευής μπασμού.
Θα χρειαστούμε μια μεγάλη λεκάνη ή κουβά.



Παίρνουμε  λάδι απο εκείνο που τηγανίζαμε ψάρια ή λέμε στις ψαροταβέρνες να μας το δώσουν.
Παίρνουμε πίτουρα απο τον αλευρόμυλο. (ειναι υπολείμματα απο το αλεύρι)
Αν περισσέψουν μερικά ψάρια, και αυτά στον κουβά!
Και μερικά φαγητά απο το σπιτι που δεν χρειαζόμαστε και θα τα πετάγαμε στα σκουπηδια.π.χ.μακαρονια πατάτες βραστές η τηγανητές, ψωμιά,μπισκότα κ.α.
Τα ανακατεύουμε ολα μαζί στον κουβά μας.
Δεν ρίχνουμε νερο γιατι δεν θα εχει τοση μυρωδιά οπως πριν.
Οταν π.χ. Θα πάμε πρωί στο ψάρεμα μας πηγαίνουμε το απόγευμα η και απο μέρες πριν και το ρίχνουμε εκεί που θα ψαρεψουμε.
Τα ψάρια θα ξέρουν τον τόπο και θα έρχονται συστηματικά!
Δοκιμάστε το και το αγγιστρι δεν θα ερθει επανω μόνο του!





Ψάρεμα στην Κύπρο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου