Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

ΚΟΠΑΔΙΑ ΨΑΡΙΩΝ: ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΤΑ ΚΡΑΤΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

Αναμφίβολα, το όνειρο του κάθε ψαρά είναι να εντοπίσει τα κοπάδια μεγάλων ψαριών και να μείνουν όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα στην περιοχή που ψαρεύει ώστε να μπορέσει να συλλάβει ένα αξιόλογο αριθμό απ'αυτά. 



Υπάρχουν αρκετοί τρόποι  να κρατήσουμε τα ψάρια στην περιοχή μας π.χ. το συχνό
μαλάγρωμα, αλλά σήμερα θέλω να εστιάσω σε κάτι παρόμοιο. Στο πέταγμα κόκκων ξηράς τροφής που μπορούμε να προμηθευτούμε εύκολα από καταστήματα με είδη αλιείας.. Μία κορυφαία εναλλακτική των κόκκων είναι το πέταγμα bigattini σε περίπτωση που δυσκολευόμαστε να βρούμε.
Μια χούφτα, όποτε κρίνουμε εμείς αναγκαίο, είναι αρκετή όχι μόνο για να προσελκύσει τα ψάρια κατά την διάρκεια της πτώσης στο νερό, αλλά και για να τα κρατήσει στο σημείο τρώγοντας για αρκετή ώρα. Λαβράκια, τσιπούρες, σορκοί, και πολλά άλλα θα έρθουν τρέχοντας για να φάνε, ενώ με την πτώση της αρματωσιάς στο νερό δεν θα αργήσουν να καταπιούνε το εκλεκτό δόλωμα που τους προσφέρουμε. 
Προσοχή όμως! Η υπερβολική και αλόγιστη ρίψη αρκετής ποσότητας κόκκων/bigattini πιθανώς να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα, αφού θα έχουμε χορτάσει τα ψάρια.






Ψάρεμα στην Κύπρο
psaremakipros.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου