Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΔΟΛΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΑΒΡΑΚΙΑ

Το λαβράκι είναι ψάρι που ο καθένας θα ήθελε να πιάνει καθημερινά. Πάρα πολλοί ψαράδες έχουν αναμνήσεις με λαβράκια-τέρατα τα οποία έχουν ψαρέψει στο παρελθόν. Στην σημερινή μας ανάρτηση λοιπόν θα παρουσιάσουμε τα καλύτερα δολώματα για τα μεγάλα λαβράκια, τα οποία είναι δοκιμασμένα όχι μόνο από εμένα, αλλά και από πολλούς άλλους ψαράδες και έχουν συλλάβει αρκετά αξιόλογα θηράματα. Μην ξεχνάτε όμως πως τα λαβράκια αρέσκονται να κυνηγούν κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες, το βράδυ καθώς και αργά το απόγευμα.

                   Image result for sea bass underwater

ΦΡΕΣΚΙΑ ΣΑΡΔΕΛΑ ΣΕ ΠΟΛΥΑΓΚΙΣΤΡΟ
Η σαρδέλα είναι δόλωμα το οποίο έχει ιδιαίτερη αδυναμία το λαβράκι. Η σαρδέλα σε
πολυάγκιστρο με την τεχνική του surf casting θα ήταν ένας εξαίσιος μεζές που τα λαβράκια σίγουρα θα δοκίμαζαν. Ακόμα καλό θα ήταν η μαλάγρα που χρησιμοποιούμε να έχει ως βάση τη σαρδέλα.

ΖΩΝΤΑΝΗ ΓΑΡΙΔΑ
Ακόμα ένα δόλωμα αρκετά προκλητικό για τα λαβράκια λόγω των κινήσεων που κάνει και προκαλεί την περιέργεια των λαυρακιών.

ΑΛΛΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΔΟΛΩΜΑΤΑ
Τα ζωντανά δολώματα προσελκύουν περισσότερο παρά κάθε άλλο δόλωμα για τα λαβράκια. Το λαβράκι ως γνωστών είναι αρκετά λαίμαργο ψάρι, ενώ επιτίθεται εύκολα σε δολώματα που αποτελούν για αυτό πρόκληση όπως τα μικρά ψαράκια. Ορισμένα απ'αυτά μπορεί να είναι τα καραβιδάκια, οι σπάροι, γοβιοί, αθερίνες, κεφαλόπουλα κ.α.






Ψάρεμα στην Κύπρο
psaremakipros.blogspot.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου